Vill du få bättre syn? I så fall kan detta intressera dig!

Vattenmelon, bra för synen!

Hej darlings! I dag hade jag och barnen och en annan mamma med sina bar världens härligaste cykelutflykt. Vi cyklade nästan 20 kilometer, längst havet i en underbar miljö och stannade på en vacker plast för att avnjuta vår medhavda picknick.

Ett bra picknicksstips är vattenmelon. Det är lätt att ta med sig i färdigskurna klyftor och håller ganska bra i värmen med. Saftigt och gott och fyller på vätskebalans med. Dessutom gör att vi ser bättre.  Coolt va?

Vattemelon bra för synen skriver jag. Hur? Jo, de höga nivåerna av A vitamin som vattenmelon tillför oss hjälper till att förbättra vår optiska hälsa och att utveckla pigmenten i näthinnan i ögonen. Dessutom hjälper A-vitamin att skydda dig mot makuladegenerering och nattblindhet. På samma sätt fungerar lutein och zeaxanthin som kraftfulla skyddande medel.

För att märka förbättring på synen måste du dock äta vattenmelon under en längre period. Men det gör man ju så gärna, det är så gott! Mina barn älskar det med. En vanlig vattenmelon brukar väga mellan 3–6 kg. men visste du att den störta vattenmelonen i världen vägde 122 kg!!

För att få mer hjälp att med sin syn och sina ögon, exempelvis vid ögoninflammation, inflammation i ögonlocken eller irriterande, röda ögonkan du boka tid hos mig för en örtterapi-konsultation. Då går vi tillsammans per telefon igenom tips och råd anpassade för dig, g Klicka här för att boka.

Ha det fint!