Smart av massage!

smart av massage

Att arbeta med bibehållen djup koncentration och slutföra svåra uppgifter kräver optimal hjärnfunktion och energi. Många associerar massage med enbart avkoppling, men visste du att det också främjar hjärnaktivitet? En massage är ett utmärkt sätt att förbättra både den fysiska och mentala hälsan hos individer som behöver stressa ner och främja ett effektivt tänkande.

Massage stimulerar vänster hjärnhalva

Studier har visat att massage stimulerar aktiviteten i hjärnans vänstra sida, vilket är den sida som är mest aktiv när en person är nöjd, glad eller upphetsad. Den högra sidan av hjärnan aktiveras däremot ofta när en person är ledsen, stressad eller deprimerad. När individer känner sig lyckliga och motiverade är de mer kapabla att producera sitt bästa, i motsats till när de är ledsna och modlösa. Massage är ett utmärkt verktyg för den stressade arbetsmiljön eftersom det ger ett bättre medvetenhetstillstånd och ökar vakenheten. Man har kunnat se att massage kan ge en märkbar ökning av hjärnaktiviteten inom så lite som 24 timmar efter en massage. Är det nu du som arbetsgivare runt om i Göteborg tar och slår Anette Herbalista ett samtal för ett samarbete? Ja!

Massage förbättrar minne och koncentration

RegndroppsmassageInte bara kan massage främja effektivt tänkande, det kan också förbättra minnet. Spända nacke- och axelmuskler begränsar ofta cirkulationen till hjärnan, vilket kan störa både minnet och koncentration. En massage som hjälper spända muskler att slappna gynnar därmed tankeverksamheten och ett effektivare arbete.

Positiva känslor är vanligtvis relaterade till bättre tänkande och minne, medan negativa känslor är förknippade med pessimistiskt tänkande och mindre koncentration. Med en ”emotionell hjärna” i schack och med en positiv attityd kan du vara mer kapabel att hantera arbete, skola eller livsaktiviteter som kräver din fulla uppmärksamhet.

Massage minskar stress och ökar immunsystemet

Massage kan minska eller eliminera smärta, mildra muskelkramper och spänningar, minska oro och stress och främja en allmän känsla av lugn, avslappning och välmående. Massagen ökar utsöndringen av olika hormoner som gör att man mår bra och känner sig lugnare, bland annat hormonet oxytocin. I forskning har man har sett att hjärtfrekvensen går ned efter massagen och att massage kan bidra till att sänka ett högt blodtryck. Efter bara en enda massage minskar stressnivåerna i blodet. Efteråt kommer du känna dig uppmjukad, lugn och avstressad.

För att kontakta mig för ett samarbete eller för att själv boka en välgörande massage kan du kontakta mig här