Mindre självmord och våldsbrott i område med mycket grönska

Att förstå betydelsen av växter hjälper oss att respektera vår miljö, överleva som en art, skapa en bättre värld och skapa en civilisation som är rättvis och balanserad.

Växterna påverkar direkt och indirekt vår hälsa och vårt välmående. Här kommer lite käck fakta som du kanske inte visste om våra växter:

Över hela jorden är växterna oundgängliga komponenter i våra mediciner. Men visste du att patienter som har rum med utsikt mot grönska behöver färre smärtstillande medel och bli fortare friska? Och att om man studerar sittandes i ett rum som vätter mot grönområde så är resultaten bättre än hos de studenter som har utsikt mot byggnader.

Dessutom visar forskning är gjord som visar att det sker mindre olyckor på gator kantade av träd.

Det sker även mindre självmord och våldsbrott i område med mycket grönska.

Så min uppmaning till politiker och stadsplanerare, ha detta i åtanke! Nu när hela Göteborg håller på att vändas upp och ner i och med byggandet av Västlänken, och träden har flyttas och sågas ned, kan jag inte låta bli att fundera om vi egentligen inte försämrar vår närmiljö i stället för att ” förbättra” staden?

Vad tycker ni? Bygga grönare städer? Eller fler skyskrapor? Det kommer väl att sluta med att jag en vacker dag får nog och flyttar in i något tält någon stans i skogen:) Vi hörs snart igen. Kramar.