Keratosis pilaris, knottriga överarmar

Chicken skin, knottriga överarmar. Som ni har googlat min blogg efter mitt förra inlägg om knottriga överarmar.Vad trevligt att jag kan stå till hjälp med tips och råd. Ni är många som har hört av er angående keratosis pilaris, det är ett vanligt tillstånd då man har knottror på utsidan av armarna och ofta även på låren. Sträva, taggiga gråvita knottror  i hårsäcksmynningarna som inte ger  klåda eller andra besvär men känns sträva och därmed obehagliga.

***Inlägget innehåller samarbetslänkar ***

Magneciumolja brukar vara mycket omtyckt om du har knottrig hud, keratosis pilaris men även för spända muskler, muskelvärk, träningsvärk eller kramp i vaderna.

Magnesium gör att muskler och nerver slappnar av. Det är även återfuktande och exfolierande för huden. Transdermalt magnesium löser upp döda hudceller och återfuktar huden eftersom magnesium drar till sig vatten. De små magnesiumjonerna kan även lätt ta sig igenom huden och nå ut i cirkulationen. Det förbipasserar matsmältningssystemet och ger ett snabbt upptag in i cellerna.

Magnesiumolja är inte en ”olja” som namnet antyder men kallas ofta så eftersom den höga koncentrationen av magnesiumklorid i vatten ger en oljeliknande konsistens.

Ibland kan man uppleva  vid magneciumanvändning på huden kan det sticka eller svida lite på huden efter applicering. Det beror på att magnesiumklorid i vatten är en sur lösning med ett ph-värde på ca 4,4. Då kan detta magnecium vara passande.

Användningsråd:
Applicera genom att spraya direkt på kroppen eller i handflatan och smörj sedan in huden ordentligt. Upprepa och smörj in armar, ben och eventuella problemområden. Applicera generöst, du kan inte överdosera. Undvik att applicera på skadad hud. Produkten är enbart avsedd för utvärtes bruk.

Använd gärna för massage av ömma muskler och leder. Vid träningsvärk bidrar magnesium till snabbare återhämtning och läkning.
Jag vill passa på att slå ett slag för badsaltet med!. Du kommer att somna så gott som aldrig förr efter ett magnesiumbad!