Är jag frisk från cancer?

kvinna i rosa jacka leedenes ståendes i skogen

Den här veckan har varit speciell för mig, det var dags för min två-årskontroll av min cancer.

Jag vill så gärna få dela med mig om den upplevelsen tillsammans med er, kära läsare.

Jag har tagit olika prover, massa analyser och ultraljud. Väntrum, läkare, väntrum, läkare. Är det nån annan som känner igen sig? Det känns i alla fall som lite av min refräng sedan jag 2015 insjuknade i sköldkörtelcancer. Eftersom min cancer även hade spridit sig i några lymfkörtlar, har jag varit extra uppsyn. Så igår, torsdag, fick jag äntligen beskedet…

Nervös

Jag cyklade till Sahlgrenska, det var några minusgrader och den kalla vinden bet i mina kinder. Fingrarna blev mer och mer stela och luften kändes kall i mina lungor. Jag satt i den obekväma fåtöljen på läkarens mottagningsrum, huttandes och skakades. Men då han sa de magiska orden, då omslöts hela min kropp av en obeskrivlig värme.

-Anette, vi kan inte se några spår av cancern länge, Anette. Faktum är att du är i toppform. Vad är det du har gjort? Anette, frågade läkaren mig…

ordet cancer som suddas ut
Jag är frisk från cancern!

Vakna vården!

Ja, du min vän. I dag 2019 när var tredje människa får cancer och alla drabbas, tycker jag att sjukvården skulle ha kommit längre än vad den faktiskt har gjort. Visst, jag som själv läser medicin, ja, jag vet, ”hit-me-in-the-face-med-evidensbaserad-medicin”, men jag skulle ändå vilja öppna ögonen på våra många av våra läkare.

Jag vill vända deras ibland något snedvridna och negativa syn på den naturliga, alternativa vårdens kraft, få dem att se vår kropp som en helhet. Inte bara att ” cancern sitter i ett organ och opererar man bort organet så kanske… ”

Varför informeras inte vi cancerpatienter om exempelvis tarmflorans betydelse för vårt immunförsvar? Det är just i magtarmkanalen och till största delen i tjocktarmen vårt immunförsvar sitter. Varför pratas det inte om kostens betydelse? Sockrets betydelse? INGET av detta har jag blivit informerad om då jag 2015–2016 var cancersjuk. Jag kände till det, men det gör inte den stora allmänheten.

Ät godis!

Både jag och min pappas kostråd av dietisterna på sjukhuset när vi fick våra sjukdomar (med ett års mellanrum) var: Ät Snickers, chips, drick Oboy mm. Du behöver energi…Jag menar… what the heck?

Hur tänkte de där? Varför pratade de inte med mig om andelen färska grönsaker, läkande örter och kryddor? Varför pratade de inte om stress och hur man tar hand om sin psykiska hälsa på bästa sätt för att underlätta tillfrisknandet?

Medicinalväxter

växter i ett glas
Medicinalväxter, boostar och läker kroppen med sina olika, mycket potenta beståndsdelar.

Jag har skrivit mycket om de olika sätten, medlen, örterna, växterna, oljor mm som jag använde för att bli frisk och helt återställd i min kommande bok Gravid med livet som insats. (utgiven sep. 2019, Ekström & Garay. Edit.) Jag kommer även att skriva mer om det här i min blogg. Alla borde få kunskapen om hur man kan stötta och boosta sin kropp vid sjukdom.

Kan min kunskap bidra för att rädda liv är jag lycklig. Det är även därför jag har utbildat mig till örtterapeut, växterna kan vara potenta, mycket effektiva läkemedel. Jag är ett levande bevis på det.

Trevlig helg fina ni! Tack för att ni har varit med och delat min glädje över att jag har fått beskedet Cancerfri! Det känns underbart. Detta ska firas! Vad gör ni själva i helgen?

Stora kramar/Anette