Hur använder man eteriska oljor utvärtes?

Att använda eteriska oljor utvärtes är nog det mest populära användningssättet. När du väl har lärt dig hur man gör kommer du snart att vara fast! Oftast är det när man har lärt sig hur oljorna används på huden som man blir en riktig olje-entusiast.

Använd ditt huvud, bokstavligt talat! Du kan använda eteriska oljor på hjässan, bakom öronen, på nacken och tinningarna.

Om en oljas doft är för stark eller om du har känslig hud kan du späda ut den med en basolja. Du kan använda eteriska oljor nästan var som helst på kroppen men du bör vara försiktig när du använder oljor på känslig hud och du bör undvika kontakt med ögonen. Du kommer att märka att vissa användningssätt är bättre än andra för att få ut så mycket som möjligt av oljornas egenskaper.

Eteriska oljor är fantastiska i en massage! Använd de eteriska oljorna Lavender och Cedarwood tillsammans med en basolja för en lugnande massage. Upptäck den svalkande känslan  den eteriska oljan Peppermint ger för trötta muskler.

Många använder eteriska oljor på fötterna och fotsulorna och mina barn ber ofta om lite lavendel vid läggdags. Det är så skönt tycker dem.

Vissa eteriska oljor kan främja hud som ser hälsosam ut! Med dessa trick kan du lära dig hur du använder eteriska oljor på huden för att minska blemmor och ge huden en hälsosam lyster!

Den eteriska oljan TeaTree passar bra i hudvård. Använd en bomullspinne för att applicera oljan direkt på huden för att förbättra hudens utseende.

För en uppfriskande kick kan du använda den eteriska oljan Bergamot under din kvällsrutin. Kom dock ihåg att Bergamot och andra citrusoljor kan orsaka känslighet i samband med kontakt med direkt solljus så du bör undvika detta efter användning.

Tillsätt den eteriska oljan Lavender i ett varmt bad för att njuta av den härliga doften. Oljan kan även främja lenare hud.

I mitt jobb som aromamassör använder jag flera olika eteriska oljor, bland annat pepparmint, oregano, basilika, cypress, vintergröna och valor. Om du vill lära dig mer om den rogivande och härliga massagen, kan du läsa mer här. 

Du kan också kontakta mig i fall du vill köpa eteriska oljor av mig.