Gua sha idrottsmassage

Gua sha idrottsmassage

Gua sha idrottsmassage

Behandlingen för dig som älskar att träna.

Med träning och fysisk aktivitet kommer alltid en risk för skador, överbelastning eller värk. Du som spenderar mycket tid på tex gymmet vet hur axel, nacke eller ryggsmärta kan begränsa din träningsrutin. När det gäller tekniker för att förbygga och behandla skador relaterade till träning är Gua sha sportbehandling en av de mest effektiva behandlingarna.

Muskelåterhämtning

Gua sha idrottsmassage är en kraftfull behandling och passar dig som tränar mycket då behandlingen gör att din muskulatur återhämtar sig snabbare. Resultatet är ofta att du känner dig lättare i kroppen, att musklerna ”svarar” bättre och att du känner dig starkare och mer energifylld när du tränar igen. En stor fördel är den nästan omedelbara smärtlindringen. Smärtsamt ansträngda muskler kommer att slappna av och återhämta sig snabbare efter en Gua Sha sportbehandling som går djupare och varar längre än vanlig massage.

Dokumenterade resultat

Förutom att lindra smärta ökar Gua sha tyngdlyftningsförmågan.  En studie från 2014 publicerad i Science Direct bekräftar detta. Bland annat står det: Gua sha ”-orsakade en signifikant ökning av tyngdlyftningsförmågan, främst genom minskad viktupplevelse och förbättring av biokemiska parametrar i serum” (fritt översatt).

En annan studie från 2015 visar på att Gua sha är positivt för hjärtfrekvensvariationer (HRV). HRV är en viktig biomarkör. Det är ett mått på förändringen i tidsintervallen mellan intilliggande hjärtslag och en tydlig indikation av kroppen effektivitet och hälsa. En hälsosam HRV betyder förbättrat blodtryck, total kolesterol och fastande glucosnivåer och minskad övergripande stress och trötthet.

Vi arbetar på djupet och behandlar dina spända triggerpunkter och öppnar upp flödet i kroppen, så att näringstillförseln ökar och att slaggprodukter rensas ut.

Fördelar med Gua sha idrottsmassage är bland annat

* snabbare återhämtning

* optimerar din träning

* mer energi

* förbättrad kapacitet

* ökad rörlighet

* förebygger skador

* behandling av skada

Regelbundna behandlingar ger en avslappnande effekt i hela kroppen vilket leder till bättre återhämtning, risken för skador minskar och det möjliggör en intensivare träning.

Nedan kan du se video från MB Muskelrehab, där jag har diplomerat mig, på hur en behandling kan gå till och de positiva egenskaperna i kroppen, se hur killens axlar och skuldror får in massa färskt syresatt blod.

 

Banta med Gua sha?

Det finns inga konkreta vetenskapliga bevis för på att Gua sha är effektivt för att bli av med oönskat kroppsfett, däremot stimulerar Gua sha blodcirkulationen, liksom frisättningen av fördelaktiga antioxidanter och enzymer, och stimulerar energiflödet i kroppen. Andra hälsofördelar är förbättrad matsmältning, lever och gallblåsfunktion samt immunsystem –som alla är kopplade till viktminskning.

Hos Anette Herbalista kan du boka din Gua sha idrottsmassage. Varmt välkommen!