Får jag be om största möjliga tystnad?

skylt med texten quite zone

Alla dessa ljud. Runt omkring mig, hela tiden.

Hello babes! I morgon kickar bokmässan i Göteborg i gång. Det ska bli så roligt att vara där, berätta om min bok, mingla, träffa massa intressanta människor och lyssna på många intressanta föreläsningar och seminarier. Måste erkänna att lite nervös är jag allt. Men vet ni  hur jag laddar så här dagen innan mässan? Jo, i tystnad. Jag liksom ”förhands kompenserar” mässans sorl mot så mycket tystnad som möjligt några dagar innan.  Varför? Jo, för att hjärnan behöver vila. För att det är ett dyrbart organ som man ska ta hand om.

För några år sedan när jag brukade träna lyssnade jag på en bra träningsspellista, en promenad var lika med en ljudbok i lurarna, när jag skulle lägga mig så satte jag på en vägledd meditation och i duschen lyssnade jag på ”spa-musik”. När jag städade lyssnade jag på P3 dokumentär eller Spår.

På jobbet eller då jag läste hade jag på koncentrations och minneshöjande musik. Tvättmaskinen och diskmaskinen surrar. Dessutom piper tvättmaskinen hur länge som helts då ett program är klart.  Dammsugaren brummar. Tv:n pladdrar. Lägg till två barn vars små munnar ständigt säger: -Mamma, mamma, mamma.

Det sistnämnda är förvisso den allra vackraste musik för mina öron, oftast i alla fall. Men jag upptäckte att jag inte hade tid för att tänka. Hela tiden lyssnade jag på någonting. Jag tänkte aldrig. På riktigt. Jag var upptagen, mentalt, hela tiden. Min hjärna gick för högvarv.

Nu har jag lärt mig stänga av. Att njuta av tystnaden. Ni anar inte hur mycket bra saker jag hinner tänka då det är riktigt tyst omkring mig.

För att inte tala om så mycket bättre min hjärna mår när den kan slappna av, utan att hela tiden måsta lyssna på någonting.  Jag rekommenderar dig också, pröva att ha det helt tyst runt dig. Det är underbart för hjärnan, välmående och själen. Try it sometime! Så laddar jag inför mässan.

För att få mer hjälp att finna sitt ”lugn” kan du boka tid hos mig för en avslappnade aromamassage eller en örtterapi-konsultation. Då går vi tillsammans per telefon på tips om vad som skulle kunna hjälpa dig att hitta ditt lugn. Klicka här för att boka