Tips på eterisk olja!

Hej kära läsare. Hoppas ni mår bra.

Ny vecka nya tag!  Jag sitter just nu och skriver detta inlägg medans jag känner den härliga aromen av eterisk olja; rosmarin som jag har duttat på mina handleder. Visste ni att rosmarin höjer koncentrationen? När jag behöver koncentrera mig på en text eller utöva någon annan koncentrationskrävande aktivitet, hjälper jag och stöttar min kropp och sinne med just eterisk olja av rosmarin. Så enkelt och smart och fungerar jättebra.

Eteriska oljor

Just i dag tänkte jag skriva lite om min kärlek till eteriska oljor, någonting jag använder flitig i mitt jobb som aromamassör. Eteriska oljor har använts sedan urminnes tider för att hela, balansera & återställa oss och främja såväl vår psykiska som fysiska hälsa. Man kan använda de olika oljorna på många olika sätt och mot många olika åkommor. Jag har ofta oljor hemma i en oljespridare (diffuser) som på ett underbart sätt sprider den eteriska oljan i rummet som man sedan andas in i kroppen. Världens bästa Quick-fix är att droppa en droppe i handflatan och kupa händerna framför näsan, exempelvis för att bli lugnare eller om man väljer en mer uppiggande olja för att få mer energi. Oljan kan även stryks på kroppen (beroende på olja kan den behövas spädas ut) och en del oljor kan man till och med inta oralt.

Städa giftfritt

Hemma försöker vi leva kemikaliefritt, på ett sätt som gör att vi mår bra men inte blir sönderstressade av alla måsten och pekpinnar. Vårt hem är plast – och kemikaliebantat och jag använder mig av eteriska oljor när jag städar.

Jag älskar att glida runt i lägenheten och gnugga bort smutsiga handavtryck efter barn med eterisk citronolja. Så himla käckt, bara blandar några droppar i en göassprayflaska, eller droppar på en trasa och vips har jag fått det rent och dessutom luktar det ljuvligt och oljan piggar upp sinnet. Så vill ni städa med ett stort smile på läpparna, ja då kan ni börja använda av er eterisk olja:)

Universalprodukt

Citronoljan är dessutom antibakteriell och jag älskar att kunna använda samma saker till flera olika ändamål. Egentligen, varför har vi separata städmedel, (ofta giftiga för människor och miljö), separata ansiktsrengörningsprodukter och olika krämer mot diverse åkommor?

Samma eteriska olja jag använder mig av vid städning använder jag även mot eventuella finnar, pigmentfläckar, mot naturlig febersänkning, i matlagning, för att fräscha upp barnens blöta skor, mot huvudvärk och mot mental trötthet och koncentrationssvårigheter. Härligt att samma olja kan användas mot så många olika saker.

Vilken olja ska man då använda? Ja det finns en massa olika märken och leverantörer ute. Det viktigaste är att välja en riktig eterisk olja, ekologisk så klart och inte en syntetisk olja. Jag använder mig av Young Living rena eteriska oljor och de uppfyller de höga kraven på både renhet, rätt materialsammansättning och korrekt produktmärkning som jag vill ha. Oljorna innehåller inte fyllnadsmedel eller artificiella ingredienser som kan försvaga deras aktiva egenskaper och är fria från föroreningar såsom bekämpningsmedel eller andra kemiska tillsatser. Jag säljer dessa oljor om någon är intresserad att köpa så kan du enkelt klicka hem dem här. Här kan du enkelt klicka hem dina egna oljefavoriter.

Lavendel

En annan olja som man ” bör” ha hemma är lavendel, den är fantastisk för att hjälpa kropp och sinne att slappna av. Dutta några droppar på kudden eller under fötterna innan läggdags och du (eller ditt barn eller din partner) somnar snabbare och oftast brukar man sova bättre. Jag har den i sköljdmedelsfacket i tvättmaskinen och om barnen får en bula eller ett blåmärke så hjälper den bra och stöttar läkningen. Den är bra vid klåda och den är fenomenal om man bränner sig. Jag har den för att ha god lukt i garderoben, jag har även dammsugit upp en bomullstuss med lavendel och när jag dammsuger lukter det ljuvligt… Ja ni vet… städa med ett smile:)

Dessutom avskyr fästingar den lukten så jag använder den på mig och resten av familjen när vi är i skog och mark. Bra va?

För mig som arbetar som örtterapeut och aromamassör är eteriska oljor för mig lite som ”crème de la crème” och används flitigt både på jobbet och hemma för att lindra vid barnens besvärliga hosta, åksjuka eller snoriga näsor.

Hoppas du har funnit inlägget intressant och dela gärna med dig om dina åsikter eller om du använder eteriska oljor själv.

Om du är intresserad av en underbar behandling med eteriska oljor, kan du boka den hos mig. Du kan läsa mer om behandlingen här

Varma kramar från Göteborg och passar på att önska trevlig vecka.