Copyrightskyddat boken i Barcelona

Gravid med livet som insats åker till Barcelona!

Hello darlings! Jag är precis hemkommen från några dagar i den vackra staden Barcelona. Det var underbart att vara tillbaka i staden som jag har bott i över 8 års tid. Att känna stadens puls, träffa mina vänner och bara ”vara spansk” under några dagar kändes fantastiskt.

När man har skrivit en bok på spanska och vill ge ut den i Spanien ska man copyright skydda den hos ”Departament de Cultura”.

Det var en häftig känsla att komma in på kontoret med min, förvisso spiralbundna, men ändå, det första tryckta exemplet av min bok. Den doftade ljuvligt av papper och kopierinsmaskin :). Jag fick skriva min namnteckning på 6 olika ställen i boken, fylla i olika formulär, betala ca 14 euros för kalaset och sedan fick jag min efterlängtade stämpel. Jag kände mig verkligen som en författare. Den härliga kvinnan som tog emot mig på sitt kontor  berättade att hon faktiskt var mäkta imponerad att jag, som svensk, kommer och lämnar in en bok på spanska. 152 A4 sidor. Det är inte varje dag hon var med om det, sa hon samtidigt som jag fick en liten spontan applåd. Nu är det på riktigt. Nu ska jag börja skicka in min bok till olika förlag runt om i Spanien, så får jag se om jag får napp eller om jag kommer att självutge boken.

Dagarna i Barcelona gick fort. Jag hann med att träffa många vänner, många timmar spenderades på olika hotells takterrasser. Jag älskar att vara uppe på de höjderna. Mindre folk, mindre stress. Chill-out musik. Skön stämning. Här är jag på ett av mina favoritställen; Hôtel 1898.

Naturkompensera

Njuter av livet uppe bland höjderna.

Dagarna gick fort, och så var jag hemma igen. Då behövde jag ” naturkompensera”, efter några dagar med intensiv trafik och massa människor skrek faktiskt min kropp efter att få komma ut i skogen igen. Så in i djupa skogen bar det i väg. Jag tog på mig löparskorna och dök in i naturen. Det var härligt att andas ren luft, höra fågelsång i stället för trafikbuller. Jag joggade några kilometer sedan stannande jag vid en sjö och mediterade en stund. Det var så härligt!

Tänk att jag har Copyright-skyddat min bok i Spanien. Wihooooo.  Det gäller att satsa och våga kämpa för sin dröm. Att våga kasta sig ut  på okänd mark. Jag är väldigt stolt över mig själv som har skrivit en bok på spanska. Den svenska versionen är på god väg. Ha en bra dag kära läsare.