Bli lugn med ljung!

Ljung är lugnande för kropp och sinne. Foto av Saara Hertzman

Dags att plocka ljung!

Hej darlings! Här ska ni få ett tips på ett effektivt ” varva ner sig på kvällen te” av mig. Dessutom är det helt gratis och lätt att plocka, nämligen ljung. Ljung är en vanlig blommande växt runt om i Europa, Amerika och Nordafrika. Nu i augusti är det perfekt tid för att plocka den. Men observera att ljung växter mycket långsamt, så plocka bara precis det du behöver.

Bland de mest intressanta egenskaperna är dess sammandragande effekt som hjälper till att läka sår på huden. Den har även en anti-diarréeffekt och motverkar infektioner. Liksom många andra medicinalväxter har den en viss vätskedrivande effekt och är bra mot urininfektioner.

Du kan använda både färska och torkade växtdelar – blad, blommor och stjälkar. Men visste du att ljungens blommor innehåller eterisk olja som verkar lugnande och avstressande för kroppen? Pröva att göra ett lugnade te på ljung och kamomillte, så gott och rogivande. I en perfekt värld hade exempelvis ljung och kamomill rekommenderats av läkare vid oro i stället för beroendeframkallande läkemedel fulla med negativa biverkningar. Just oro och är en vanlig åkomma som man som örtterapeut brukar behandla. Jag har stor kunskap i olika medicinalväxter som kan hjälpa om man känner sig oroad eller stressad. För mer information kan du läsa här.

Ljung fungerar verkligen, man känner dess lugnande effekt ganska på en gång tycker jag. Det smakar gott och nyttigt på något sätt, söta med honung efter smak. Så ut och plocka kära vänner. Det var dagens tips!  För att få mer hjälp att finna sitt ”lugn” kan du boka tid hos mig  för en avslappnade aromamassage eller en örtterapi-konsultation. Då går vi tillsammans per telefon, igenom under 90 minuter, på vad som skulle kunna hjälpa dig att få tillbaka ditt lugn. Klicka här för att boka

Ha en fin dag. /Love love love